събота, 17 март 2012 г.

за блога, блоговете, блогърите...

,
От скоро благодарност в мен иска да бъде изразена...
Vira стих ми посвети в недалечен ден. Все още се вълнувам и не зная как да й благодаря. За мен е жест безценен... Благодаря ти Vira, от сърце!
По този повод често се замислям за смисъла на блоговете, за блогърите /не ми е тази дума по мяра, но май за друга се не сещам/.
Смисълът за мен е ясен. Всеки блог е място уникално, като своя собственик. Всеки блогър е творец.
За себе си знам, че блоговете ми дават много информация, много настроения, пораждат размисли, /а пък мен на тия ми години все към размисли влече ме ;)/. Приятно ми е да се разхождам и да гостувам на места, станали ми вече и любими. Вълнуващо е и откриването на нови кътчета споделени настроения.
Разхождайки се имам възможност да се докосна до световете на други, да видя друг поглед на нещата, да усетя настроения различни, да се насладя на споделена красота във всичките й изражения.
Когато добих смелост и аз да споделя своето местенце осъзнах /май по-късно дойде осъзнаването, а в началото бе вълнението от новото начинание/, че имам нужда от тези предизвикателства към ума. За мен се оказа и начин да се опозная по-добре. Всъщност, процесът продължава ;)
Вълнуващо е да знаеш, че някой ти идва на гости, разхожда се при теб, споделя твоя свят. /Може би не всеки ще си го признае./ Вълнуващо е да опознаваш другия чрез сътвореното от него. Всеки от нас вгражда частица от себе си в споделеното настроение. Понякога ми се случва да чета нещо и да осъзнавам, че това са и мои мисли. Друг път настроенията, до които се докосвам ме усмихват и изпаряват тъгата ми. Случва се споделена болка да ме замисли, може да бъде и урок... Има много места където мъдрост е споделена по необичаен начин. Другаде, просто се разтоварвам...
Вълнуващ и уникален е светът на блоговете и техните създатели.
И цяр е при безсънни нощи ;)
Сега, в малко ранен и не съвсем обичаен час за мен, да пожелая хубав ден!
Добро утро!

8 коментара:

  1. Хубав ден и на теб! "...Всъщност, процесът продължава" :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Кръстю!
    Слънчев, усмихнат и с пролетни настроения!
    Процесът... !!!
    ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Амазонка, и за мен блоговете станаха това, което описваш. Стихът беше спонтанен. Аз ти благодаря, че си толкова близо до себе си – каквото и да изпитваш, го изразяваш по най-истински начин. Нямаше да ми хрумне онзи стих, ако не се отнасяше и за мен в известна степен :) Прекрасен ден и на теб! Бъди си все такава – истинска :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Vira!
    Вярвам, че стихът е спонтанен. Сигурна съм, че споделеното от друг може да ни докосне много дълбоко, ако поне частица от него се отнася и за нас, ако се познаем в думите на другия. Радвам се, че споделеното, макар и с тъга в онзи ден, те е докоснало и провокирало спонтанния ти отговор.
    Нека си пожелаем по-често да ни докосва радостта на другите!
    Прекрасен да е денят ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Хубав, слънчев ден, Амазонка! Мисля, че е хубаво да имаш блог! Успех и вдъхновение:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти, Цвети!
    Определено е много хубаво да имаш блог :)
    Слънчеви вдъхновения за теб! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Все така изпълнена с позитивна свежест, бъди! Лично мен ми е трудно понякога да бъда...И честно, като прочета нещо толкова емоционално и изпълнено със светла енергия, зареждам се с това, което ми е необходимо, за да бъда този, който искам.

    Сърдечни поздрави и на Вира, че е дала повод за това настроение.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ти, Стефан!
    Думите ти са силни и вълнуващи! Радвам се, дори бих казала и, че съм щастлива, че по някакъв начин си почувствал енергията и това те е заредило!
    Благодаря ти! :):)

    ОтговорИзтриване