сряда, 1 декември 2010 г.

имаш любовта ми...

.
Колко често си правим равносметки и определяме какво нямаме, какво ни липсва.
Не се сещаме да погледнем от друг ъгъл, откъдето да видим какво имаме. Въпросите за имането и нямането са често поставяни. Много по-лесно е да "видим" какво имаме. И аз, опитвайки се да мисля позитивно по-често в различните ситуации, съм склонна към този негативен поглед да определям какво нямам.
- Нямам работа... няма доходи...
- Имаш любовта ми...
Де да беше така лесно всичко. Но съм убедена, че дори и само една гола любов е нещо, което си заслужава да спре погледа и да породи една усмивка.
Сега ще си помъдрувам... Добре, съгласна съм, нямаш работа в момента. Това се отразява на доходите, безспорно е. Но нека да сменим погледа. Със сигурност няма да успея да изброя всичко, но ще се опитам да нахвърлям нещото видяно и усетено от мен. Имаш опит, който никой не може да ти отнеме. Имаш способности, които никой друг няма. Имаш желание за нещо ново, добър организатор си. Имаш желание да учиш, смелост да се впуснеш в непознати, до сега за теб, дейности. Умееш да планираш, да убеждаваш, да водиш. За приходите - е, не са това, което искаш, но все пак е нещо, не го омаловажавай. Ти търсиш възможности и съм сигурна,  че скоро ще се появи и твоята възможност, онази, която е твоя и я чакаш.
Продължавам със "позитивния" списък на нещата, които имаш.
Хей, не се цупи, усмихни се. Исках да ти го разкажа лично, но времето, когато сме заедно все ни е малко. Ти нали свикна с нашите срещи и тук? Ето, сега току-що се сетих какво още имаш, какво имаме - имаме си нашите срещи тук ;)
И така... Имаш чаровна усмивка. Не ми ли вярваш? Иди, иди при огледалото и я виж... Видя ли, права съм. ;) А сега погледни, очите ти имат най-светлите лъчи. Имаш най-нежните ръце, най-силните прегръдки. Най-страстните устни, пленяващи дъха ми...
Имаш... имаш любовта ми. Нали не се съмняваш в нея? Утре... погледни ме и виж пламъка на любовта в очите на най-щастливата жена. Жена, която ти направил си щастлива... Почувствай огъня на любовта ми когато се прегърнем. Усети страстта на любовта, в целувка ненаситна...
Това е твое... моята любов.
А сега с усмивка, потърси в мислите си още куп неща, които имаш. Постави ги в графата "имам" и виж какво ще се получи... едно истинско имАне.
Виждам недоверчивия ти поглед как ме питаш:
- Добре, имам, но какво ме грее твоята любов?
Всъщност, ти никога няма да попиташ това. Не знам защо, но все си мисля, че там някъде те "гложди" тоз' въпрос. А сега ще видиш, колко съм добричка и ще ти отговоря без да ме питаш.
Не знам дали те "грее", но пък топли те ;)  дори и в най-студени зимни дни. Време е да спирам, че вятър пак ме някъде отвя.
А утре... Утре ще направя таблица голяма, в два екземпляра - за мен и теб. И ти предлагам, нека и да е игра, но всеки да попълне табличката своя. Знам, забавно ще е и най-вече ще ни е полезно. До утре!
Като гледам, утре-то, станало е днес...
Значи... до днес!
Имаш любовта ми...

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар