неделя, 9 януари 2011 г.

родена за щастие...

.
Родена за щастие...
Родена съм, за да бъда щастлива...
Ей,  на такива мисли ме настрои прочетеното тази сутрин.
Силата на мисълта... позитивното мислене... лесно ли е... кой успява... и защо на друг нещо не достига, за да успее...
Има доста места в нета, които подтикват към позитивни мисли. Има доста книги, които въздействат доста силно. Много хора се възхищават, изумяват от силата на мисълта. Много се опитват да го приложат в живота си.
Опитът, да се вижда чашата винаги наполовина пълна, не за всеки е успешен. За кого е и за кого не е... Днес съм от успешните, а утре в другия лагер. Защо...
Мисълта... изглежда лесно да се използва силата й... Но коя мисъл... Добре, знам и правилната мисъл. Дори съм усетила силата й. Видяла съм промяната, която върши. Защо се оказва толкова лесно да се забрави успешната дума. Или от мързел се забравя да се използва редовно. Редовно... започва да звучи като зависимост. Но защо пък да съм зависима от негативното, което е навсякъде и без моето желание ме залива. Защо да не избера хубавото, позитивното. Може би защото за това трябва да се положи все пак някакво усилие... Усилието е до толкова, доколкото да си повтарям нещото, което ме усмихва.
Мисля си, приемам се за позитивно настроена личност. По-често успявам да видя хубавото в една ситуация. Но искам още. Чувствам необходимост от още. Сигурно затова публикация като днешната ще ми въздействат силно. Ще ме мотивират да се усмихвам повече. Ще ми помагат да виждам все повече хубавото.
Много местенца намерих в нета, където често наминавам, за да си получа дозата оптимизъм. И ще продължа да се отбивам... Защото ми действат добре... защото се чувствам по-добра... и май съм по-добра... ;)
А днес... макар, че топлякът през нощта  изгони сънят ми, знам, ще намеря нещото или нещата, които ще усмихнат денят ми. Едно по едно ще си ги търся, ще си ги откривам, ще си ги взема...
Защото... съм родена, за да бъда щастлива!
Родена съм за щастие!
Щастието е същността ми!
Щастие - това съм Аз!
.

2 коментара:

  1. Точно така,абсолютно съм съгласна с теб,аз също се чувствам щастлива-просто нямам друга алтернатива:)))желая ти прекрасни и щастливи дни :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Силвия!
    Винаги бъди щастлива! :):):)

    ОтговорИзтриване