сряда, 11 ноември 2009 г.

интернет и аз


Интернет пространството е доста разтегливо понятие. Има много възможности за употреба. Вероятно и злоупотреба. Сега не ми се мисли за това. Но се замислих за друго. В тази необятна джунгла, наричана интернет, всеки може да е всеки, може да е себе си, може да е такъв какъвто иска да бъде, такъв какъвто се вижда в своите очи... Навсякъде има възможност за избор на "потребителско име", на "ник"... И всички ние си избираме. По едно време доста често влизах в един чат, напоследък интересът ми там се позагуби. Вероятно го пренасочих на друго място. Тъй де, природата не търпи празно ;). В началото се чудех на познатите си в чата защо си сменят "ник-овете". Обяснения получих доста, но все си мисля, че не бяха истинските причини. В един ден реших и аз да направя промяна. Това ми донесе друг тип събеседници. Разбрах, че е много силно влиянието на "ника". Неотдавна прочетох нещо, което не знаех, /не че знам всичко, де ;)/ за асирийската царица Семирамида и бях впечатлена. Под влияние на импулс, влизайки в чата използвах името й. Получих поздравелния за "интересния ник" и се опитах да бъда оригинална в обясненията си. Тогава се запитах защо избрах това име.
Дали защото като всяко момиче, чело безброй приказки за принцеси и царици, се е виждало като една от тях. ...или друго... Трудно ми е да кажа какви са сегашните рисунки на малките момичета. Но "едно време" /как ми бе противен този израз/ с приятелките ми рисувахме принцеси, коя от коя по-красива. То не бяха Пепеляшки, то не бяха Спящи красавици, Снежанки...
Дааа... всички /момичета/ сме се вживявали в тези образи. Та нали и сега, всяка от нас търси и чака своя принц на бял кон... И само той, принцът, ни прави принцеси от Пепеляшки. Усещането да си принцеса за "своя" принц е много силно и мотивиращо.
Вече не влизам с този ник. Ще си намеря друг с друг импулс...
Тъй както намирам себе си... Семирамида ми позволи да открия себе си в една светлина. Но аз имам още светлини... и цветове... Времето е пред мен и тепърва ми предстоят още срещи с мен. Ще ми бъде интересно, както винаги до сега. ;)


.

Няма коментари:

Публикуване на коментар