четвъртък, 25 ноември 2010 г.

в сънят ми...

.
  В сънят ми има сънища странни. Понякога и логика в тях съзирам. Но по-често ме изумяват плетеницата от образи.
Нормално е, че винаги сънуваме, такива са фазите ни на съня. Нормално е да не  помним сънищата сутринта. Нормално е и да помним само усещанията от съня. До скоро ми се случваше всичко от нормалното. Напоследък се изненадвам, че си помня сънищата. Май няма нощ без спомена, че съм сънувала. Ако не помня подробности, то помня усещането, което ми е носило съня.
Само един път се събудих и усетих, че бягам, бях изплашена. Другите сънища ми носят усмивка и усещане за нещо хубаво...
Все по-често се случва да мога да разкажа подробности от съня си. Рядко нещата, които сънувам са свързани. Изключително рядко сънуваното има връзка с ежедневието ми, с някое събитие, реплика, мисъл от деня. Това, което се повтаря е един човек... присъства като образ, като чувство. Понякога в допустимо реална ситуация, друг път в невероятни приключения дори. Казах му: тази нощ ще те сънувам... Само Господ знае, бе отговора. Прав е. Но нещо в мен ми казва, че пак ще е в съня ми. Дали защото мисълта, с която заспивам е за него? Тази е и мисълта сутрин, когато алармата ме разделя от съня...
Сънища... странни, непредсказуеми...
Сънища, по някакъв необикновен начин предчувствани и сякаш извикани...
Може би защото денят е към своя край и защото е време за сънища, то и мислите ми са такива...
Тази нощ ще имам сън... и предчувствам кой ще е в сънят ми...

.

2 коментара:

  1. За сънищата все още не се знае много. Те са си неразгадана територия! Приятни сънища:) Ако ти е интересно и ти се чете за сънищата имам статия по този въпрос, която дори публикуваха в списание Self-Help, http://mi6el.blogspot.com/search/label/%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0. Може да и хвърлиш едно око, ако искаш и две -хе-хе:))))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Цвети!
    Статията е чудесна, казала си всичко. Наистина само повече търпение ни трябва, за да записваме редовно и наистина можем да се опознаем по-добре. Или поне да видим нещата и от друга страна. А това не е малко.
    Цветни и топли сънища! :):)

    ОтговорИзтриване