петък, 13 август 2010 г.

звездна нощ...

Августовска нощ... Звездна нощ... Очакване... Вълнение... Не е за първи път, но пак е вълнуващо... Вечерният хлад е прегърнал нощта. Навлизам в градината, далеч от светлини и суета. Сама в нощта. Сама със звездите. И щурците. Звездите са малко. Отдавайки се на тъмнината, пред погледа ми се разкрива безкрая на звездната шир. Безкрайна и вечна... Пред погледа ми се разкрива звезден живот. Звездите са живи, по-живи от мен... Усмихват се... намигат ми закачливо... и съзаклятнически... стават сериозни с вледеняващ взор... и с тайнствен поглед ме повеждат в небесен танц... Знам, очакват се падащи звезди... Звезди, сбъдващи желания и мечти... В еуфорията на звездния флирт, разумът ми се опитва да формулира желанието ми... онова... съкровеното... тайното... желание, което се споделя само с тях, звездите... Оооо... ето я... красавица... проблясва в най-тъмния мрак... начертала за миг искряща следа... А желанието? То е без думи... сърцето изпревари разума и безмълвно потръпна в усещане, в чувство дълбоко и диво... в миг на изгаряща душата следа... Звездната нощ... Нощ за желания... Нощ за мечти... Следата искряща... поличба за сбъдване... и тиха усмивка в сърцето потръпващо... .

6 коментара:

  1. Било е красиво, незабравимо:) Тази нощ ще се вгледам и аз в небето на 1100м височина, дано видя нещо:) усмивки и да ти се сбъднат желанията, от сърце ти пожелавам;)))

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей:)Взирах се в небето,но не видях моята звездичка.Надявам се това да се случи тази вечер:)Вече знам какво да си пожелая.Винаги е реализирала мечтите ми,зная,че и този път ще го направи:)Приятен и с много усмивки ден :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да, Цветанка, беше красиво, вълнуващо... Пожелавам ти да видиш своята звезда! :):):) Хубав ден и звездни мечти!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Аполон! Вярвай, ще се случи! Не се отказвай, тя е там и те чака, твоята звездичка.
    Усмихнат ден и звездно настроение! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Слънчево зайче погали ми лицето .Докосна ме с усмивка, пегърна ме и скри се .Обърнах се - видях момчето.Понечих да го гушна а то се скри от свян обзето.

    ОтговорИзтриване